Elhunyt Ken Kercheval, a Dallas Cliff Barnes-a!

cliff barnes, ken kercheval, dallas, autók, sorozat, mercedes, knight sofőr, jaguar, maserati, saab, cabrió, elhunyt, nyugodjék békében, sofőrszolgálat
KNIGHT Sofőrszolgálat      -

Elhunyt Ken Kercheval, a Dallas Cliff Barnes-a!

2019.04.21.-én 83 évesen elhunyt Ken Kercheval, a Dallasból jól ismert Cliff Barnes!

Felmerül a kérdés, hogyan kapcsolódik a sofőrszolgálathoz egy amerikai színész szomorú halálhíre. Elmondjuk.

Pályafutásunk során számtalan autót szállítottunk el A-ból B-be, voltak kuriózumok, voltak említésre méltó autók, a sok-sok Passat, Focus, és Astra között.  Így kapcsolódik történetünk a szomorú hírhez. Ugyanakkor ne szaladjunk ennyire előre…

Először is nézzük honnan ismerhettük a híres színészt!

Ken Kercheval:

Ken Kercheval a Dallas című filmsorozatban alakította Cliff Barnes szerepét. Eredetileg Ray Crabs szerepét szánták neki, de időközben a rendező úgy döntött, hogy Ő küzd meg a Ewing családdal. Barnes-t kezdetben egy vesztesnek festették meg a mozivásznon, és ezt epizódról epizódra tartották, mígnem megtalálta sorozatbeli édesanyját aki Cliffre bízta néhai férjétől örökölt Wentworth szerszám és gépgyárat. Cliff az idők során a Ewingokkal folytatott olajharc okán Barnes-Wentworth olajtársasággá növesztette a céget.

Ken Kercheval 1935 július 15.-én született Indiánában. Nem csak a Dallasból ismerhetjük, többféle színházi szerepe volt, játszott a Kojak című sorozatban is, de a nagy áttörést, hírnevet valóban a Dallas hozta meg. Filmes pályája előtt több vállalkozással is próbálkozott, de mind kudarcba fulladt, és csak az adósságát növelte. 3 sikertelen házassága volt, melyekből összesen 7 gyereke született. 2006-ban túlélt egy súlyos tüdőrákot, és sajnos problémái voltak az alkohollal is.

Dallas filmsorozat:

A Dallas volt az a sorozat, amit pénteken senki nem nézett, de hétfőn mindenki tudta miről volt szó.

Amerikai televíziós filmsorozat, amely a texasi olajmágnás, Ewing család életét mutatta be 357 epizódon keresztül. Amerikában 1978 és 1991 között vetítették. Magyarországon a rendszerváltásig sajnos nem volt lehetőség ilyen, és hasonló műsorok vetítésére, így nálunk először 1990 – 1997 között sugározta a Magyar Televízió, és családok ezreit “ültette” péntek esténként a TV elé. Nem csak itthon, de a környező országokban is nagy sikereket ért el.

Sajnos a főszereplők közül már többen távoztak az élők sorából:

Jock Ewing – Jim Davis – 1902 – 1982

Ellie Ewing – Barbara Bel Geddes – 1915 – 2001

Jockey Ewing – Larry Hagman – 1931 – 2012

Cliff Barnes – Ken Kercheval – 1935 – 2019

A 357 epizódot követően 3 film is készült, mely szorosan kapcsolódik a sorozathoz, és látható, hogy ez a sorozat után készült, mert mind a híres Southfork családi birtokon játszódik. Annak ellenére, hogy ez első pár epizód másik farmon készült, mely időközben leégett így került át a sorozat a végleges helyszínre.

Dallas: Ahogy kezdődött

Dallas: Jockey visszatér

Dallas: A Ewingok háborúja

Akkor nézzük milyen autókkal járt Cliff Barnes, hogy kapcsolódik a sofőrszolgálathoz.

A rendezők kifejezetten figyeltek arra, hogy az amerikai sorozatban ne csak helyi autókat használjanak, így bőséggel válogattak európai autók között is.

Így volt Jockey-nak több S osztályú Mercedese, később Cadillac cabriója, Bobbynak SL Mercedese, később Maserati, majd Jaguar cabriója. Samantha is több Mercedest birtokolhatott, Cliff kezdetben egy amerikai autóval járt, később BMW 6-os coupéval, Jaguar XJS-el, majd volt Saab 93-as cabriója is.

Pályafutásunk során volt szerencsénk W126-os 450SEL Mercedeshez, amivel Jockey járt (a pontos motorizáció Jockey autójánál 500SEL volt),  R107-es SL Mercedeshez, amivel Bobby, illetve Jaguar XJS-hez amivel Cliff Barnes.

Minden esetben nagyon vigyáztunk az autókra, hisz ezek kuriózumok, így megtiszteltetés volt vezetnünk. Cégünk a Generali biztosítónál több éve megkötött biztosítással rendelkezik.

Ken Kercheval nyugodjék békében, és köszönjük, hogy éveken keresztül játszotta a Ewing család “ellenségét”!

Mottónk

    Cégünk filozófiája a megbízhatóság, pontosság és diszkréció.
    Nálunk bankkártyával is fizethet!

Elérhetőség

Éjszakai szolgáltatásaink

Privilege Card