Sofőrszolgálat a kezdetektől napjainkig!

sofőrszolgálat, pótsofőr, sofőrsegél, bérsofőr, budapest, vidék, bérautó, flottakezelés, sofőrhívó, hívjon sofőrt, ittas vezetés, trükk, igazi cég, biztosítás, generali
KNIGHT Sofőrszolgálat      -

Sofőrszolgálat a kezdetektől napjainkig!

Sofőrszolgáltatás Budapesten a kezdetektől napjainkig!

Korábban írtunk már cikket hasonló témában, mert úgy gondoljuk, hogy a XXI században, félre, vagy egyáltalán nem tájékoztatják az embereket a részletekről. Mi ebben próbálunk most segítséget adni a sofőrszolgáltatás illetően. A mostani cikkünkhöz szorosan kapcsolódik a két régebbi bejegyzésünk.

Pontosan mi is a Sofőrszolgálat?

Trükkök a Sofőrszolgálatoknál?!

Budapesten illetve az agglomerációban 1999 óta elérhető  a szolgáltatás. Az ezredfordulóban 2 cég “uralta” Budapestet. Akkoriban nem is volt nagyobb kereslet a szolgáltatásra, az emberek 80%-a nem tudta, hogy létezik ilyen, illetve sokan (és ezt még ma is tapasztaljuk) nem tudják mi ez, illetve mi a különbség a taxi és a sofőrszolgáltatás között. Nincs ezzel semmi baj, segítünk ebben:

Taxi szolgáltatást vesz igénybe, aki autóval nem rendelkezik, de szeretne A-ból B-be eljutni a tömegközlekedést mellőzve.

Sofőrszolgáltatást vesz igénybe, aki ragaszkodik saját autója kényelméhez, de valamilyen ok miatt nem megengedett, vagy nem lehetséges számára a vezetés.

Utóbbi esetben kínálnak lehetőséget a sofőrszolgálatok szolgáltatásaikkal:

Ide kattintva, elérhető a sofőrszolgáltatás megrendelésének pontos menete.

Teltek múltak az évek, és egyre nagyobb igény mutatkozott a szolgáltatásra. Jellemezően új szolgáltatók a régiekből kiválva alakultak. Némelyik céget még ma is elérhetjük, azonban sok olyan van, aki 1-2 évig, vagy kevesebb ideig működött. Ennek számtalan oka lehet, nem is szeretnénk ezeket taglalni.

2007-2008 környékén, amikor beköszöntött a válság, érezhetően megállt a növekedés, a fogyasztás. Ezt pozitív irányba mozdította el a zéró tolerancia bevezetése, akkor egyik napról a másikra érezhető volt egy ideig óráig tartó fellendülés.

2010-re, közel 30 sofőrszolgáltató céget számolhattunk meg Budapesten. Ugyanakkor sok céget ugyanaz a tulaj üzemeltetett más elnevezéssel. Ezt azért fontos megemlíteni, mert lehet valaki csalódott A szolgáltatóban, felhívta B-t, és a korábbi sofőrt kapta. Érdemes tájékozódni, esetleg ismerősre hallgatni.

2010-2015 között ez a szám stagnált, nagyjából amennyi új cég próbált megjelenni, annyi régebbi tűnt el.

2016-tól azonban ismételten növekedési tendencia mutatkozott, annak ellenére, hogy a fogyasztás nem nőtt ebben a formában, illetve a legfontosabb tényező, a sofőrök száma sem, sőt az elmúlt két évben kijelenthetjük, hogy drasztikusan csökken.

2019-re, közel 40-50 cég létezik Budapesten. Azért használjuk a létezik szót, mert nem biztos, hogy mindegyik elérhető, illetve már nehezen visszakövetkező a tulajdonos is.

Sok sofőrszolgálat mögött semmi nincs, csak két ember, egy szám, meg egy autó… Azok a cégek, akik viszont ezt a szakmát komolyan gondolják, és évek óta működnek, bizony ilyenkor problémával állnak szemben.

Szeretnénk segíteni ügyfeleinknek a választásban, hogy mi alapján döntsenek:

 • ajánlotta valaki a céget? akkor hívja, mert az ismerőse biztos csak jót akar Önnek,
 • van a cégnek biztosítása? nagyon fontos, ha bármi történik Önnel, és / vagy az autójával hazaúton, akkor a cég felelősséget vállal,
 • utazása végén számlát adnak? Amennyiben igen, akkor biztos lehet benne, hogy egy cég áll a szolgáltató mögött,
 • szimpatikus a sofőr, jól vezet? nem kérdés a következő út,
 • megnyerő, nem csak “egy oldalas” weblappal rendelkeznek? Amennyiben igen, komolyabb céggel lehet dolga.

 

Két nagyon fontos dolgot szeretnék még lezárásképpen megjegyezni:

 1. Ittas / bódult állapotban soha ne üljek a volán mögé!
 2. A sofőrszolgáltatás egy szakma, mi KNIGHT Sofőrszolgálatnál engedélyekkel, biztosítással, felelősségtudattal rendelkezünk, csak ilyen szolgáltatót hívjon, mert a legfontosabb értékét bízza a sofőrre!

Állunk rendelkezésére, hívjon bizalommal! +36308797939 vagy +36204866666

Mottónk

  Cégünk filozófiája a megbízhatóság, pontosság és diszkréció.
  Nálunk bankkártyával is fizethet!

Elérhetőség

Éjszakai szolgáltatásaink

Privilege Card