JSZP – Jármű szolgáltatási platform. De mi is ez pontosan?

JSZP, jármű szolgáltatási platform, km óra tekerés, csalás, km óra, ellenőrzött autó km ellenőrzés, valós km, nincs csalás, knightsofor, knight sofőrszolgálat, hívjon bizalommal, sofőrsegély, sofőrhívó
KNIGHT Sofőrszolgálat      -

JSZP – Jármű szolgáltatási platform. De mi is ez pontosan?

Elindult a jármű szolgáltatási platform!

Nézzük, miként is működik, mi is ez pontosan, mire jó, hogy kell használni??

A Belügyminisztérium jóvoltából 2019 ténylegesen az újdonságok éve lehet, főleg az autóvásárlások terén. Elindították az eddigi legokosabb rendszert Magyarországon, melynek segítségével az autó rendszámának megadásával lekérdezhetjük a teljes múltját. Ami a legfontosabb, mindezt teljesen ingyen bocsájtja rendelkezésünkre a BM.

 

Hogyan működik az új JSZP?

A rendszert az ügyfélkapun keresztül bárki igénybe veheti, mennyiségi korlátozás nélkül. Érdemes lehet kipróbálni, kipróbáláshoz kattints a gombra!

Jármű szolgáltatási platform

Hogyan lehet használni?

A JSZP-be az ügyfélkapun keresztül, lehet belépni. Ha eddig nem csináltattál még magadnak ügyfélkaput, akkor most épp itt az ideje. A beléptetés és az adatok lekérdezése is elég gyorsan, zajlik, egyelőre nem akadozik a rendszer. A későbbiekben, amikor tömegesen kezdik el majd használni az élesített rendszert, könnyen előfordulhat, hogy esetleges túlterheltség miatt belassulhatnak a munkafolyamatok.

Miután sikeresen azonosítottuk magunkat és beléptünk, nincs más dolgunk, mint a lekérdezni kívánt adatok beikszelése, illetve a kiszemelt kocsi rendszámának a megadása után a “Keresés” gombra kattintani, és máris letölthetjük az autó adatait tartalmazó PDF fájlt.

Mit tudhatunk meg belőle?

A dokumentum a gyártmány és a típusjel megjelölésével kezdődik, ezt követik a “Körözési információk” sor, ahol a tesztüzem után feltehetően már a tényleges körözési információk lesznek feltüntetve.

Ezeken felül megtudhatjuk, hogy mikor volt az autó első magyarországi nyilvántartásba vétele, hány tulajdonosa volt eddig a járműnek, és a gyári fényezés színére is fény derül. Láthatjuk továbbá a gyártási évet, a motorszámot/motorkódot, a hengerűrtartalmat, a kW-ban megadott teljesítményt, az üzemagyag fajtáját, a környezetvédelmi osztályt, a saját és az együttes tömeget, és a sebességváltó típusát.

A származásellenőrzés rovatból megtudhatjuk, hogy külföldről behozott autóról van-e szó, és ha igen, melyik országból hozták be Magyarországra. Ugyanitt az is látszik, hogy tisztázott-e az eredete, forgalomban van-e, illetve, hogy meddig érvényes a műszaki vizsgája. Ezután időrendi sorrendben következnek a műszaki vizsgálatok adatai, melyekből a szállítható személyek száma, a tengelyek száma és a váltó fokozatainak száma is kiderül.

Kiderül továbbá, hogy van-e érvényes kötelező felelősségbiztosítása a járműnek. Az esetleges káresetekről viszont még keveset tudunk. A rendszer ugyanis csak a 2019. január 1. óta bekövetkezetett és nyilvántartásba vett történéseket mutatja. Reméljük, hogy a későbbiekben lehetőség lesz a biztosítók kártörténeti adatbázisához való hozzáférésre is. Ami pedig még nagyon fontos, hogy a műszaki vizsgák során készített külső, és belső fényképek is elérhetők a letöltött dokumentumban található linkeken, így a képek alapján pontosabban is tájékozódhatunk az adott járműről.

 

Sofőrszolgáltatás esetén pedig hívjon minket bizalommal!

Mobil: + 36 30 8 79 79 39
Email: info@knightsofor.hu

További szolgáltatásaink:

 

Mottónk

    Cégünk filozófiája a megbízhatóság, pontosság és diszkréció.
    Nálunk bankkártyával is fizethet!

Elérhetőség

Éjszakai szolgáltatásaink

Privilege Card