Trükkök a sofőröknél?? Ezt most megcáfoljuk.

sofőrszolgálat, trükkök, pótsofőr, átverés, megcáfoljuk, nem igaz, komoly cég, megbízhatóság, évtizedes tapasztalat
KNIGHT Sofőrszolgálat      -

Trükkök a sofőröknél?? Ezt most megcáfoljuk.

KNIGHT Sofőrszolgálat, mert mi nem trükközünk, és szeretnénk eloszlatni a kételyeket is!

A XXI. század korában az internet egy csodás dolog, ugyanakkor rengeteg nem odaillő, vagy nem igaz tartalmat is olvashatunk. Mi is így bukkantunk rá az alábbi irományra, amit most pontról, pontra szeretnénk megcáfolni, illetve kiigazítani.

 • ÁFA nem ÁFA. Bruttó áron (vagyis ÁFA-val együtt) rendelsz, azonban, amikor fizetnél és számlát kérnél, akkor közlik, hogy ez ‘pluszáfás’. Ittasan sokan nem szoktak vitatkozni, pedig ez egyértelmű lehúzás.

Árlistánk egyértelműen leírja, hogy áraink az áfát tartalmazzák: ÁRKALKULÁTOR

 • ÁFA-s számla előre jelzése. Ha túl korán jelzed, hogy ÁFA-s számlát fogsz kérni, akkor sok sofőrszolgálat későbbi érkezést fog mondani, így bízva abban, hogy mégsem őket választod, hiszen a számla sok sofőrsegélynél nincs belekalkulálva az árba.

Pontosan ugyanannyi kiérkezési időt mondunk, függetlenül az ÁFÁ-s számla igényétől. Igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt sofőrt küldeni a megrendelőnek.

 • Kártyás fizetés. Több pótsofőr úgy hirdeti magát, hogy kártyával is lehet nála fizetni. Ezt önmagában nehéz kivitelezni, hogy ha egy sofőrszolgálat több sofőrrel is dolgozik, hiszen ebben az esetben minden sofőrnél (pontosabban a követőautóban ülő kollégánál) kell lennie a bankkártya terminálnak, ami a legtöbb esetben nem éri meg. Ebben az esetben is későbbi érkezést mondanak, vagy az érkezéskor közlik, hogy sajnos lemerült a terminál, de szívesen megállnak egy automatánál.

Valóban technikai nehézség minden kollégának POS terminált adni. Ugyanakkor felkészültünk a kártyás fizetés lehetőségére is, amennyiben Ön azt előre   jelzi a fuvar megrendelésekor. Megértését köszönjük.

 • “Mindjárt ott vagyunk, csak nem találjuk az autót.” Jellemzően az olcsóbb sofőrszolgálatok túlvállalják magukat és így próbálják visszatartani az ügyfelet, hogy ne menjen el (mással). A módszer lényege, hogy 10 percenként felhívják az ügyfelet, hogy 10 perc múlva ott vagyunk, de az ügyfél hívásakor is jellemzően 10 perc múlva szoktak érkezni.

Cégünk több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik. Ismerjük a várost, tudjuk hova mennyi idő alatt lehet biztonságosan érkezni, illetve mennyi idő egy-egy fuvar. Ennek köszönhetően nem vállaljuk túl magunkat, csak annyi fuvart veszünk fel, amennyit belátható időn belül el tudunk vinni. Nem szeretnénk senkit sem órákig várakoztatni, vagy mindig 5-10 perceket ígérgetni.

 • Visszajáró, vagy borravaló. Pár sofőr próbál úgy trükközni, hogy egy ezrest nem tud visszaadni, abban reménykedve, hogy borravalóként megkapja az összeget. Tipp: érdemes már a rendeléskor jelezni, ha nagy címlettel fizetnénk, ill. arra kérni a sofőrt, hogy váltsa fel valahol a nagyobb címletet.

Sofőrjeink minden munkanapot közel 20.000 forint váltópénzzel kezdenek. Ugyanakkor sajnos akadnak olyan esetek amikor az este közepén, vagy végén már nincs elég váltópénz a sofőrnél. Lehetőségeinkhez mérten, igyekszünk mindig váltani, hogy a kolléga minden címletből gond nélkül adhasson vissza. Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézését kérjük.

 • Van biztosításunk, vagy mégse?! Több sofőrszolgálat úgy hirdeti magát, mint akinek van biztosítása, holott a kiérkező sofőr által adott autó átvételi igazoláson az áll, hogy az ügyfél vállalja, hogy az autó cascó biztosítással rendelkezik és bármiféle káreseményt annak terhére köteles elszámolni.

Sofőrszolgálatunk 2015 március óta érvényes biztosítással rendelkezik a Generali biztosítónál.

 • Kitérő, vagy megálló. Ha ki szeretnéd dobni a barátodat hazafelé, akkor ezért extra díjat számolhat fel a pótsofőröd. Ennek az oka érthető, hiszen, ha nem esik teljesen útba, akkor megnő a fuvarod ideje, ami a következő ügyfél számára késést jelenthet. Sok sofőr ezt úgy értelmezi, hogy ha teljesen útba esik a barátod kiszállási pontja, akkor is felszámolják a díjat.

Cégünk kizárólag abban az esetben számolja fel a kitérő díját, ha az az útvonaltól legalább 5-8 utcára eltér, amennyiben az útba esik, nem számolja fel. Amennyiben előre tudja, hogy valaki még utazik  Önnel, kérem a sofőr megrendelésekor jelezze a diszpécser kollégának. Köszönjük

 • Trükkös ár a honlapon. Jellemzően kétféle dologgal szoktak trükközni az árak megadásakor. Vagy egy induló (‘-tól’) árat adnak meg, vagy pedig bizonyos kódot szükséges megadni, amivel az adott ár érvényes lesz. Ezt persze eléggé apró betűvel szokták megadni, így a legtöbb ügyfél már csak akkor szembesül az árral, amikor a fuvar végén fizetne.

Kalkulátorunk segítségével Ön pontosan kiszámíthatja a viteldíjat, mivel kerületből – kerületbe árral dolgozunk : ÁRKALKULÁTOR

 • Nincs cégnév / adószám. Több sofőrszolgálat nem tünteti fel a cégadatokat a honlapján. Ennek több oka is lehet, de egyik sem elfogadható  online jelenlét kapcsán. Hirtelen egy ellenpélda jut eszembe még az offline világból: a Daubner cukrászda neve sokáig nem volt látható a cukrászdán, mégis mindenki tudta, hogy hová kell menni a legjobb sütikért. Azóta már látható a cégér náluk is.

Sofőrszolgálatunk kezdetektől cégként működik, melynek elérhetőségei a kapcsolat oldalunkon megtekinthető.

 • ÁSZF? Az meg minek? A megrendelő (ügyfél) és a szolgáltató (pótsofőr szolgálat) között minden esetben szerződés jön létre. A sofőr vállalja, hogy az ügyfelet az autójával A-ból B-be eljuttatja bizonyos díj fejében. Az ÁSZF-ben (Általános Szerződési Feltételek) szükséges a szolgáltatás mikéntjét szabályozni. Mint mondani szokták, ennek igazából akkor van jelentősége, hogy ha bármi probléma történik az út során (pl.: gyorshajtás, autó meghúzása). Tipp: ellenőrizzük, hogy van-e ÁSZF a bérsofőr oldalán, továbbá azt is, hogy az ÁSZF-ben cégnév szerepel. Az nem cégnév, hogy “ABCDEF sofőrszolgálat”. Cégnév alatt ABCDEF KFt. / Bt., vagy Gipsz Jakab E.V.-t értünk, minden esetben székhellyel és adószámmal.

ÁSZF-ünk az odalunkon elérhető, megtekinthető, továbbá minden munkalapunk hátulján is feltüntettük.

 • 0-24 – mégsem elérhető. Sok sofőrszolgálat hirdeti magát úgy, hogy a nap 24 órájában elérhető. A valóságban ma Budapesten működő kb. 50 sofőrszolgálatból maximum 1-2 van, akik a nap 24 órájában felveszik a telefont. Itt most nem a Szilveszter éjszakai őrültek házára gondolok, amikor se sofőrszolgálatot, se taxit nem lehet kapni, hanem egy kevésbé pörgős hétfő éjszaka mondjuk hajnali 5 órára. Ilyenkor jellemzően már hajnali 2 óra után nincs megrendelés a nagyobb sofőrszolgálatoknál, így elküldik a sofőröket és a diszpécsert is aludni. Hétfő hajnal 5 órakor érkező telefont így vagy nem fogják felvenni, vagy ha fel is veszik, nem tudják elvállalni. Tipp: Vasárnap – Szerda éjszakai bulizások esetén érdemes előre rendelni, ha látjuk, hogy hajnalig fog tartani a buli. Később könnyebb módosítani az időponton, mint holtidőben elérhető sofőrt találni.

Sofőrszolgálatunk nyitvatartása elérhető az oldalunkon, továbbá a Google+ és Facebook oldalon is. Nem hirdetjük magunkat úgy hogy a nap minden percében elérhető cégünk, azonban nyitvatartási időben állunk szíves rendelkezésükre.

KNIGHT Sofőrszolgálat – Social Media

Köszönjük, hogy elolvasta a cikket, és bízunk benne, hogy tudtunk segíteni a választásában. Pótsofőr esetén, pedig állunk szíves rendelkezésére.

Mottónk

  Cégünk filozófiája a megbízhatóság, pontosság és diszkréció.
  Nálunk bankkártyával is fizethet!

Elérhetőség

Éjszakai szolgáltatásaink

Privilege Card